Skrämselhicka av radon

Sedan vi flyttade in i våra nya lokaler har en hel del hänt, där den kanske viktigaste var att vi gjorde en radonmätning. En av våra anställda påpekade att en del av de nya lokalerna nog kunde vara i riskzonen för att ha för höga radonhalter och det är ju ingenting som vi vill ha på vårt samvete, absolut inte. Han tipsade också om ett bra företag att utföra själva radonmätningen, ett företag vid namn Ocab som han berättade att han själv använt sig av för att kolla sin källare (han vill även påpeka att de tar 285 kronor för radonmätning för medlemmar i Villaägarna, som en liten rekommendation. Sagt och gjort!).

Mätningar i hela lokalen

Radon är inte att leka med men lyckligtvis var den del av lokalerna där vi bedömda att risken var hög inte en del som vi nödvändigtvis behövde använda direkt. Si i väntan på mätning så slutade vi helt enkelt att använda det området. Naturligtvis lät vi utföra en mätning i hela lokalen för att vara på den säkra sidan. Som tur är visade det sig att nivåerna låg klart under gränsvärdet överallt, så vi kan nyttja lokalerna fullt ut utan att behöva gå omkring och oroa oss för cancer. Det hade inte varit trevligt alls!

Förutom detta lilla skrämskott så trivs vi alldeles utmärkt i våra nya lokaler. Precis rätt storlek för oss där vi har möjlighet att växa ytterligare lite till utan några problem. Och om vi växer så pass mycket att även de här lokalerna börjar kännas trånga så finns ju våra gamla vägg i vägg. Blir vi så stora hyr vi nog de också. En perfekt lösning.

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *